Hardhouten vlonderplanken


We kunnen het eigenlijk niet zeggen, maar ergens vinden wij dat we dé hardhouten vlonderplanken webwinkel zijn waar je moet zijn. Is dat arrogant? We hopen van niet, want de streven naar de beste resultaten voor onze klanten.

En door deze tevreden mensen en hun online aankopen van hardhouten vlonderplanken en accessoires krijgen wij de motivatie om onze webwinkel uit te breiden en van meer en meer informatie te voorzien. Iedereen is welkom, ook voor gratis advies.

Hoe werken vlonderplanken?

Hout wat vocht opneemt zal uitzetten en hout wat droger wordt zal gaan krimpen. Dit noemt men ook het werken van het hout en dit gebeurd steeds haaks op de richting van de nerven.

Houten vlonderplanken zullen dan ook vaak na montage bij wisselende omstandigheden smaller en breder worden. Om de werking mogelijk te maken worden houten vlonderplanken gewoonlijk op een onderlinge afstand van circa 5 mm gemonteerd.

Een kunststof of houten timmermansduimstok is dan ook prima geschikt om als afstandhouder te gebruiken bij het vastzetten van de vlonderplanken. Let op dat kunststof vlonderplanken vooral bij warm weer uitzetten in de lengte. Je kunt het beste dan ook de kunststof vlonderplanken niet in de lengte tegen elkaar monteren.